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Issue:  
PBCC Section 105.2 Electrical #8 – (Work exempt from permit) states: “Temporary wiring for 
theaters, motion picture and television studios, performance areas and similar locations where 
not accessible to the general public.” 
 
Questions have arisen as to whether or not a temporary generator intended to supply the 
temporary wiring described in #8 would also be exempt from requiring a permit. 
 
Interpretation:   

The concept behind the exemption of a permit for the temporary wiring described in #8 above 
stems from the fact that the locations stated above, and the temporary wiring, is not accessible 
by the general public and that the individuals in charge of the temporary event employ qualified 
individuals for the temporary wiring installation. 

If the temporary generator is within the locations described above and is not accessible to the 
general public, the generator installation is exempt from requiring a permit.  (Note: the 
installation must still comply with code.) 

However, if the temporary generator is not within the locations described above and/or is 
accessible to the general public, a permit is required for the installation.  
 


